Golfalbue (Epicondylitis medialis humerus)
Har du ondt på indersiden af armen og stærk smerte helt oppe ved albuens inderside, og bliver det særligt provokeret ved at bukke hånden, så har du formentlig fået en golfalbue.

En golfalbue er en ganske almindelig lidelse som rigtig mange oplever at få i løbet af livet. Den er særligt fremkommende ved golfspillere, deraf navnet, men ses i rigtig mange andre henseender også.
Særligt med kontorarbejde er risikoen også stor og derfor bliver golfalbuen også mere og mere fremkommende.

 

golf-albue

En golfalbue er en overbelastningsskade, hvor der opstår en inflammation i vævet og særligt i sene-hæftningerne. Smerten kan komme meget pludseligt, men normalt vil det i starten opleves som om armen er meget træt og øm og man har lidt lyst til at holde om musklen og trykke lidt.

 

Gør noget med det samme!
Ignoreres smerten vil der hurtigt opstå en meget kraftig smerte oppe ved albuen, og det at bruge hånden kan være med stor gene og smerte ved bare de mindste bevægelser. Er smerten ikke gået i sig selv efter 14 dage, kan det altid være en god ide at tage snak med egen læge som ofte vil kunne diagnosticere blot ved at lytte til dine symptomer.

Ro, støtte bind, NSAID håndkøbsmedicin kan være mulige anbefalinger fra lægen. Du bør tage smerten alvorligt, da en golfalbue kan blive svær at komme af med igen hvis den først får rigtig fat. Det skyldes at det er meget svært at holde hånden stille og undgå belastninger og er golfalbuen først slem, skal der ikke ret meget belastning til for at skaden vedbliver.

 

Hvad kan jeg selv gøre?
Du bør straks stoppe med at udføre den handling som provokerer golfalbuen. Er det arbejdsrelateret skal du kigge på din arbejdsstilling. Måske vil det hjælpe at stå mere op, skifte til en anden computermus eller lignende.

Smertelindrende håndkøbsmedicin kan også være med til gøre hverdagen mere tålelig.

 

Hvad gør vi hos Nordsjællands Sportsklinik?
Først vil vi kigge lidt på hvorfor skaden er opstået og diskutere hvad der kan gøres for ikke at fremprovokere skaden igen. Dernæst begynder vi at behandle.

Har du fået en golf albue vil vi anbefale at bestille en af vores smertebehandlinger. Ved smertebehandlingen bruger vi mange forskellige behandlingsformer så golfalbuen hurtigst heles.

 

Du vil blandt andet opleve

  • Laserbehandling: Vi behandler med vores Biolase Epic Class IV laser. Laseren er med til at øge cellefornyelsen så helingsprocessens hastighed øges markant. Ligeledes udskilles der endorfin ved en laserbehandling som har en smertelindrene effekt.
  • Massage: Meget specifik massage med osteopatiske teknikker bruges for at løsne vævet, øge blodcirkulationen og transportere væske væk så presset i vævet mindskes.
  • Akupunktur: Med akupunktur stimuleres centralnervesystemet, hvilket både har en smertestillende effekt og øger kroppens egen selvheling.
  • Kinesiotape: Kinesiotape ligges med specielle teknikker så senehinderne løftes og belastningen på albuen mindskes markant.

 

Ved behandling af en golfalbue må du forvente at skulle have 3-10 behandlinger, alt efter skadens omfang. Normalt vil behandlingsforløbet være en blanding af smertebehandlinger og Laserbehandlinger som enkeltstående behandling.

 

Hvis der er noget jeg kan hjælpe med, så kontakt mig venligst pr. telefon, mail eller book en tid med det samme herunder.

2272 4525

jens@sports-klinik.dk