Leddegigt

Leddegigt er en inflammationstilstand i leddene og er forårsaget af en sygdom i vores immunforsvar. Hvad den egentlige årsag til at man får leddegigt vides ikke, men der ses sammenhænge mellem livsstil, rygning og leddegigt, men også arvelige sammenhænge ses. Leddegigt opleves som regel ved at et led hæver op. Der dannes det der kaldes en led svulst, som skyldes for meget væske i led hinden og intet har at gøre med kræftsvulster. Ligeledes bliver ledet ofte ømt og stivhed særligt om morgenen, er også et meget normalt symptom. Bevægeligheden bliver normalt også nedsat over tid og i visse tilfælde oplever man feber, træthed, og et vægttab kan sygdommen også medføre.

leddegigt

Hvad skal jeg gøre?
Leddegigt kan i dag ikke helbredes, men hvis du oplever ovenstående symptomer og de ikke er gået væk af sig selv inden for et par uger, bør du opsøge din egen læge. Der vil du formentlig blive henvist til reumatolog for at få en sikker diagnose.
Derefter vil du ofte blive medicineret for at sygdommen ikke udvikler sig, eller for at begrænse den. Har du allerede leddegigt, men oplever gigt tilstande i nye led, bør du også opsøge lægen med henblik på yderlige udredning.

Der findes forskellige kosttilskud som kan tages imod gigtsmerter. Særligt ingefær, gurkemeje og fiskeolie er velkendte tilskud som kan have en gavnlig effekt på gigtsmerter for nogen, men der foreligger ingen evidens bag disse tilskud.

 

Hvad kan vi gøre for din gigt?
Hos Nordsjællands Sportsklinik kan vi ikke fjerne din gigt, men vi kan i mange tilfælde gøre dine smerter og irritationer mere tålelige. Vi er af den overbevisning at jo mere bevægelighed du har i dine led desto færre smerter.
Dette skyldes at ved bevægelighed øges blodgennemstrømningen og med blodet tilføres flere hvide blodlegemer som er med i processen i bekæmpelsen af inflammationer. Derfor har vi særligt fokus på at smertereducere, samt at give de syge led de mest optimale forhold for bevægelse.
I praksis betyder det, at vi anvender vores smertebehandling.

 

Her vil du i forbindelse med gigt normalt opleve.

  • Akupunktur: Til gigtpatienter bruger vi normalt Acunova akupunktur. Her stimuleres kroppens eget nervesystem og vi oplever ofte at klienten oplever væsentlig smerte nedsættelse og derved øget bevægelighed. Ofte gives akupunkturen også som enkeltstående behandlinger og normalt 5 dage i træk for at opnå den bedste effekt.
  • Laser: Vi behandler også med en BIOLASE Epic 10 W laser. Dette er en meget kraftig laser. Med laserlys tilføres cellerne energi og derved ved øges cellefornyelsen markant. Dette har en stor betydning for nedsættelse af inflammation da kroppen derved bedre kan bekæmpe med sit eget immunforsvar. Ligeledes udskilles der også endorfiner, som er kroppens egen smertemedicin.
  • Massage: Da leddet ofte smerter er det meget normalt at begynde at kompensere andre steder i kroppen. Derfor oplever mange gigtpatienter også at have stive og ømme muskler. Med massage løsnes muskulaturen op og derved øges både trivsel og bevægeligheden markant.

 

Vi kan som sagt ikke fjerne gigt selvom vi godt kunne tænke os det. Derfor kan vi heller ikke sige hvor mange behandlinger der skal til. Normalt får vores klienter 4-7 behandlinger ret tæt på hinanden og derefter opfølgende behandlinger efter behov. Nogle kommer fast hver 14. dag andre hver 3. måned. Det er meget individuelt.

 

Hvis der er noget jeg kan hjælpe med, så kontakt mig venligst pr. telefon, mail eller book en tid med det samme herunder.

 

2272 4525

 

jens@sports-klinik.dk