Musearm
En musearm har fået navnet efter mange skader som kan relateres til kontorarbejde og særligt overbelastningsskader fra brug af computermus. En musearm er faktisk en fælles betegnelse for overbelastningsskader der registreres i underarmen og dækker derfor over både tennisalbue og golfalbue, senehindebetændelser og trykskader med små nerveforstyrelser som følge. Som oftest bliver en musearm-diagnose ofte stillet i stedet for tennisalbue. Dette skyldes det oftest er den samme belastning som opstår og derved også behandles ens. Diagnosen kan som oftest stilles hos egen læge uden større undersøgelse. Som regel kan blot en forklaring om smerterne og deres virke gøre at lægen eller andet sundhedsfagligt personale kan stille den diagnose.

musearm

Jo hurtigere du reagerer, desto kortere helingsperiode
Det er en god ide at reagere hurtigst muligt på din overbelastningskade. Hvis den ikke er gået i sig selv efter 14 dage bør du opsøge egen læge eller anden kvalificeret behandler.

En overbelastningskade i armen kan være frygtelig smertefuld og noget som kan vare ved op til mere end et helt år, hvis ikke der startes behandling i tide.

Der findes mange måder at behandle på og støttende armbind og NSAID medicin er ofte anvendte midler for at lindre og komme skaden til livs.

 

Hvad kan jeg selv gøre?
Et armbind kan være en god hjælp, men du bør også kigge på din arbejdsstilling, og se om du kan ændre den, så belastningen bliver mindre og du dermed måske kan undgå sygemelding.

Massage af muskulaturen kan også lindre smerten, og der findes et utal af øvelser som kan styrke muskulaturen og afhjælpe smerten.

 

Hvad gør vi hos Nordsjællands Sportsklinik?
Først vil vi kigge lidt på hvorfor skaden er opstået og diskutere hvad der kan gøres for ikke at fremprovokere skaden igen. Dernæst begynder vi at behandle. Har du fået en musearm vil vi anbefale at bestille vores smertebehandling. Ved smertebehandlingen bruger vi mange forskellige behandlingsformer så musearmen hurtigst heles.

 

Du vil blandt andet opleve

  • Laserbehandling: Vi behandler med vores Biolase Epic Class IV laser. Laseren er med til at øge cellefornyelsen, så helingsprocessens hastighed øges markant. Ligeledes udskilles der endorfin ved en laserbehandling som har en smertelindrene effekt.
  • Massage: Meget specifik massage med osteopatiske teknikker bruges for at løsne vævet, øge blodcirkulationen og transportere væske væk så presset i vævet mindskes.
  • Akupunktur: Med akupunktur stimuleres centralnervesystemet, hvilket både har en smertestillende effekt og øger kroppens egen selvheling.
  • Kinesiotape: Kinesiotape ligges med specielle teknikker så senehinderne løftes og belastningen på albuen mindskes markant.

 

Hvis der er noget jeg kan hjælpe med, så kontakt mig venligst pr. telefon, mail eller book en tid med det samme herunder.

2272 4525

jens@sports-klinik.dk