Tennisalbue (Epikondylitis lateralis humeri)
Mange har prøvet at føle en stærk træthed eller smerte på underarmens øvre/ydre side. Med tid giver det en kraftig smerte lige bagved, eller under albuens knogleudspring på ydersiden.
Tennisalbue kommer ofte af at spille tennis, deraf navnet, men kan opstå i mange andre situationer. Særligt handlinger hvor håndleddet belastes opstår tennisalbuen, og netop derfor ses lidelsen også mere og mere blandt kontorfolk som arbejder med computermus.
En tennisalbue er en inflammationstilstand som oftest sidder i sene spidserne og opstår efter en overbelastning af armens extensor muskler.
Du bør reagere på en tennisalbue
Hvis en tennisalbue ikke er gået i sig selv efter 7-14 dage bør du tage en snak med din læge. Lægen vil som oftest kunne diagnosticere en tennisalbue blot ved at høre din beskrivelse.
Hvis tennisalbuen ignoreres, kan den opnå en kronisklignende tilstand, hvor det kan blive nødvendigt med indsprøjtninger og i sjældne tilfælde ende med en operation., oftest vil lægen dog forsøge med fysioterapi eller NSAID behandling.
Hvad kan jeg selv gøre?
Du kan dog gøre meget selv! Albuen/armen skal aflastes, så du bør kigge på den situation som er årsag til selve lidelsen.
Måske skal du udskifte musen på arbejdet. At stå op på kontoret kan også aflaste, men dog i stedet give nakkespændinger over tid. Styrkende øvelser vil også hjælpe med at afhjælpe lidelsen.
Nedsætning af træningsintensiteten vil også være at anbefale, hvilket I mange tilfælde giver sig selv, da smerten ofte vil sætte begrænsninger.
Hvad gør vi hos Nordsjællands Sportsklinik?
Hos Nordsjællands Sportsklinik afhjælper vi ofte tennisalbuer. Vi vil til at starte med finde årsagen til hvordan din tennisalbue er opstået så denne kan undgås igen. Derefter vil vi have fokus på aflastning af smerten, og give kroppen de optimale muligheder for at hele op hurtigst muligt.
Slutteligt vil øvelser anbefales, så de bedste forudsætninger er til stede for at skaden ikke opstår igen. Til behandlingen af en tennisalbue anbefaler vi vores smertebehandling.
Ved smertebehandlingen vil du ofte opleve:
- Massage: Bruges til at aflaste muskulaturen. Væske fjernes fra vævet og mindsker presset på sener. Blodgennemstrømningen øges hvilket er med til at øge vævet og musklernes vitalitet.
- Laserbehandling: Behandling med Biolase Epic Class IV laser. Tilfører vævet ekstra energi som derved øger hastigheden af selvheling. Ligeledes har Laser en smertelindrene effekt da der udskilles endorfin ved behandlingen.
- Kinesiotape: Der lægges ofte en støttende kinesiotape som er med til at aflaste de belastede muskler og sener.
- Akupunktur: Med akupunktur understøttes kroppens centralnervesystem. Akupunktur kan have en smertelindrende effekt og give øget bevægelighed.
Hvis der er noget jeg kan hjælpe med, så kontakt mig venligst pr. telefon, mail eller book en tid med det samme herunder.