Ingen bør leve med migræne, men desværre kan migræne have alvorlig indvirkning på vores dagligdag. Der findes ikke nogen fastlagt årsag til at nogle mennesker udvikler migræne, men der ses visse arvelige sammenhænge, og der ses også sammenhænge mellem kost, søvn, stress, og rygning. Man ved dog, at der under et migræneanfald ses en udvidelse af de store blodkar uden på hjernen, og det skønnes at dette er med til at give smerte symptomerne, samt at der er en øget elektrisk aktivitet som skønnes at starte en migræne anfald.

Migræne opleves som regel som en halv-sidig smertende og dunkende hovedpine, som kan medføre både kvalme og opkast. Man bliver som regel både lyd- og lysfølsom og søger mod lukkede mørke rum.

 

Der skelnes mellem migræne med og uden aura.
Med aura vil der opleves forvarsler før selve migrænen. De hyppigste er synsforstyrrelser, hvor der er flimren eller zigzag-streger for øjnene, i andre tilfælde er det følelsesforstyrrelser i fingre og ansigt. Auraforstyrrelser kommer og varer normalt 30 minutter før selve hovedpinen/migrænen begynder og forsvinder normalt under selve migræneanfaldet.

 

 

upset-2681502_1280.crppd.rszd

Hvad kan der gøres?

I de fleste tilfælde kan der behandles med akutmedicin. Lægen har flere forskellige medicinpræparater at behandler med, og i særligt alvorlige tilfælde kan der tages medicin dagligt som forebyggende behandling.

 

Hvordan kan Nordsjællands Sportsklinik hjælpe?

Hos os vil vi helst fjerne årsagen til migræne og dette gøres med akupunktur. Derved kan vi hjælpe kroppens egen proces til selvheling.

I mange tilfælde kan vi nedsætte frekvensen af anfald eller anfaldenes styrke, og i bedste fald helt fjerne migrænen. Det er dem jeg helst vil fortælle om, men jeg vil nu også gerne være ærlig og fortælle, at det langt fra er alle. Dog har jeg ret stor succes med at behandle akut migræne, hvor anfaldet kan nedbringes markant, eller helt udeblive.

En migrænebehandling varer normalt 5-10 behandlinger. 1 behandling hver dag, 5 dage i træk. Er der ingen bedring stoppes behandlingen Derefter behandles der efter behov.
Nogle kan holde sig symptomfri ved en forbyggende behandling hver måned eller lignende, hvor andre slet ikke har brug for mere behandling.

Sammen med akupunkturen kan der være sparring med kost og lignende, som for nogle kan have god effekt på hyppigheden af migræne.